Yvet van der Tuin schrijft en maakt haar eigen liedjes als singer-songwriter, geeft zangles en pianoles in haar studio aan huis in Berkel en Rodenrijs en dirigeert (pop)koren. Ook helpt zij leerlingen bij het schrijven en maken van hun eigen liedjes.

Yvet is opgegroeid in een muzikale familie, tussen folk en cabaret. Haar vader inspireerde haar tot het schrijven van Nederlandse liedjes en voor het schrijven van Engelse liedjes werd zij geïnspireerd door artiesten als Tori Amos, An Pierlé en Marike Jager en Agnes Obel. Al vroeg bleken zang en piano haar het meest te liggen en dat is tot op de dag van vandaag nog zo. Yvet's liedjes zijn meestal melancholisch en poëtisch maar vooral echte luisterliedjes. Zowel in het Nederlands als Engels spelen haar nummers met dynamiek, tempo en verschillende sferen. Yvet brengt regelmatig nieuwe singles en albums uit. Deze zijn te beluisteren en te koop op Bandcamp, Spotify, Soundcloud en Youtube. Je kan Yvet ook volgen op Instagram en Facebook.

Yvet heeft heel wat jaren verschillende (pop)koren geleid en heeft veel ervaring met het maken van arrangementen hiervoor. Zij werkte oa met het Koor met Accent en Con Amore uit Rotterdam, koor Inspiration uit Leiderdorp en met het kinderkoor de Muzieknootjes in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs.

Daarnaast heeft Yvet jarenlang individuele en duo lessen gegeven op de Casa school in Pijnacker.

Zij heeft meerdere jaren zang-en pianoles gevolgd bij verschillende leraren en ze heeft de Schumann Akademie en de opleiding dirigent licht vocaal gedaan. Verder volgde ze oa bij Maita Augustin de training Complete Vocal Technique (CVT) voor zangdocenten en de vervolgtraining hierop bij Hilleke Nestelaar, behaalde ze het certificaat zangexpert voor het zingen met kinderen bij Zangexpress in Rotterdam en volgde ze verschillende workshops en forums met betrekking tot kinderkoordirectie. Yvet blijft regelmatig lessen en worskhops mbt haar vakgebieden volgen. Ze vindt namelijk dat je je altijd verder kunt blijven ontwikkelen en iets nieuws kunt leren hoeveel kennis je ook hebt en hoe ervaren je ook bent!