Yvet van der Tuin (1981) is opgegroeid in een muzikale familie, tussen folk en cabaret. Haar vader inspireerde haar tot het schrijven van Nederlandse liedjes en voor het schrijven van Engelse liedjes werd zij geïnspireerd door artiesten als Tori Amos, An Pierle en Marike Jager. Al vroeg bleken zang en piano haar het meest te liggen en dat is tot op de dag van vandaag nog zo. Yvet's liedjes zijn melancholisch en poëtisch maar vooral echte luisterliedjes. Zowel in het Nederlands als Engels spelen haar nummers met dynamiek, het ene moment verstild en klein en dan weer heftig en swingend.

Yvet geeft zangles en pianoles in haar studio aan huis in Berkel en Rodenrijs. Tevens begeleidt ze mensen in het schrijven van eigen nummers. Yvet dirigeert meerdere (pop)koren en heeft veel ervaring met het maken van arrangementen hiervoor. Momenteel werkt zij met het Koor met Accent en koor Con Amore uit Rotterdam.

Zij heeft jaren met veel plezier met koor Inspiration uit Leiderdorp gewerkt en met het kinderkoor de Muzieknootjes in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. Ook heeft Yvet jarenlang individuele en duo lessen gegeven op de Casa school in Pijnacker.

Zij heeft meerdere jaren zang-en pianoles gevolgd bij verschillende leraren en ze heeft de Schumann Akademie en de opleiding dirigent licht vocaal gedaan. In 2013/2014 volgde ze bij Maita Augustin de training Complete Vocal Technique (CVT) voor zangdocenten en de vervolgtraining hierop bij Hilleke Nestelaar. In 2015 heeft zij het certificaat zangexpert voor het zingen met kinderen behaald bij Zangexpress in Rotterdam. In 2016 en 2017 heeft ze verschillende workshops en forums gevolgd met betrekking tot kinderkoordirectie.

In april 2011 heeft Yvet haar eerste CD "Mist" uitgebracht. Deze is live opgenomen tijdens een optreden in museum Oud Overschie en via info@yvetvandertuin.nl te bestellen.